Schrootschaar

Rotar Schrootschaar
Enorme knipkracht en snelle cyclustijden garanderen een ongelooflijke productiviteit. De Rotar Schrootschaar knipt tonnen staal in zeer korte tijd.

 

Download de leaflet>>

 

Unieke kenmerken van onze Schrootschaar

Vervangbare knipmessen

De RSS-serie is uitgerust met wissel-, en roteerbare slijtmessen en volledig beschermende neusmessen. Het ontwerp van de bek zorgt ervoor dat de materialen diep in de kaken worden geduwd, daar waar de hoogste knipkracht beschikbaar is. De constructie van de RSS-serie is samengesteld uit hoogwaardig slijtvast constructiestaal waardoor deze extreem duurzaam is.

Draaikop en draaikranslager

De RSS-serie beschikt over een krachtige draaikop en een dubbelrijig draaikranslager. De hydraulische motor in combinatie met de vertragingskast in de draaikop genereren een hoog koppel, waardoor de RSS-serie in elke mogelijke positie geplaatst kan worden.

Speciaal ontwikkelde hydraulische cilinder

De hydraulische cilinder met geïntegreerd speedventiel, ontwikkeld door Rotar, laat de bekken snel sluiten en de RSS-serie schakelt moeiteloos over van de snelheid-, naar de krachtmodus zodra de weerstand toeneemt.

Dubbele slangaansluiting

De dubbele slangaansluiting op de draaidoorvoer en de grote diameter van de slangen, boringen en leidingen zorgt voor een optimale oliestroom. Hiermee wordt retourdruk in het hydraulisch systeem geminimaliseerd, waardoor het brandstofverbruik van de RSS-serie wordt gereduceerd.