Betonschaar

Rotar Betonschaar
Een extreme krachtige industriële betonschaar. Ondanks zijn enorme kracht heeft de Rotar Betonschaar korte cyclustijden. Met deze unieke combinatie is de RCC-serie een echte revolutie!

Download de leaflet>>

Unieke kenmerken van onze Betonschaar

Vervangbare tanden en knipmessen

De RCC-serie is voorzien van vervangbare slijtdelen en messen welke gemakkelijk zijn te onderhouden en op locatie te vervangen. Dit is een unieke eigenschap van de RCC-serie. Het resulteert in minder stilstand en geen laswerk aan de slijtdelen. De slijtvaste gegoten slijtdelen bieden volledige bescherming aan de bekken van de RCC-serie.

RAMPLIFIER®

De RCC-serie is uitgerust met twee hydraulische cilinders met een geïntegreerde RAMPLIFIER®. Zodra de RCC-serie zware weerstand ondervindt, wordt de RAMPLIFIER® geactiveerd en verhoogd de druk tot 700 bar in een fractie van een seconde. Deze nieuwe RAMPLIFIER® is een technologie welke in eigen huis is ontwikkeld.

Constructie en hydrauliek

De constructie van de RCC-serie is samengesteld uit hoogwaardig slijtvast constructiestaal waardoor deze extreem duurzaam is. De grote diameter van de slangen, boringen en leidingen vermindert de retourdruk in het hydraulisch systeem en draagt bij aan de bijzondere eigenschappen van deze RCC-serie. De over gedimensioneerde hoofdassen en lagers ondersteunen gecombineerde belastingen uit alle richtingen.