Rotar Combi Schaar
Met zijn enorme kracht is de Rotar Combi Schaar perfect voor primaire sloopwerken. De RDC-serie baant zich eenvoudig een weg door elke betonconstructie en knipt stalen profielen gemakkelijk door. Het unieke hoofdas concept staat garant voor maximaal knipvermogen.

Download de leaflet>>

Unieke kenmerken van onze Combischaar

Vervangbare tanden en knipmessen

De RDC-serie is voorzien van eenvoudig wisselbare slijtdelen. Het ontwerp van de tanden garandeert een krachtige penetratie. Het is een indrukwekkend gezicht om de tanden en messen door de extreem sterke beton- en staalconstructies te zien gaan. De constructie van de RDC-serie is opgebouwd uit hoogwaardige en slijtvaste materialen, waardoor de RDC-serie extreem duurzaam is.

Draaikop en draaikranslager

De RDC-serie beschikt over een krachtige draaikop en een dubbelrijig draaikranslager. De hydraulische motoren in de bovenkop genereren een hoog koppel, waardoor de RDC-serie in alle richtingen kan worden gepositioneerd.

Speciaal ontwikkeld speedventiel

Het door Rotar ontwikkelde speedventiel maakt het mogelijk om de bekken snel te sluiten en automatisch over te schakelen van snelheid-, naar krachtmodus zodra de weerstand toeneemt.

Ultieme knipkracht en een gunstig zwaartepunt

De constructie van de hydraulische cilinder zorgt voor een optimaal rendement. Door het compacte ontwerp heeft RDC-serie een gunstig zwaartepunt. De grote diameter van de slangen, boringen en leidingen vermindert de retourdruk in het hydraulisch systeem en draagt bij aan de buitengewone eigenschappen van deze RDC-serie.